В Україні будують завод із виробництва боєприпасів

Читать на русском
Будівництвом підприємства займається корпорація Таско, яка об'єднала понад 25 підприємств ВПК і конструкторських бюро.

Сформована українськими підприємствами і КБ корпорація «Таско» десятий рік будує в Україні завод з виробництва боєприпасів. Зараз вже здано кілька цехів.

Про це заявив президент корпорації Валерій Павлюков, передає «Слово і Дело».

Полторак назвав кількість уцілілих боєприпасів на складі в БалакліїУ Міністерстві оборони України розповіли, скільки відсотків боєприпасів залишилися цілі після пожежі на складі в Балаклії.

Павлюков додав, що зараз корпорація займається артилерійськими боєприпасами. За його словами, в Україні комплексного виробництва боєприпасів досі немає, а за часів СРСР існували лише «розрізнені елементи».

Він зазначив, що галузь боєприпасів базується на масовості виробництва.

Однак, за словами Павлюкова, зараз в Україні існує надто багато регулюючих моментів у цій сфері, що не сприяє розвитку ані боєприпасної галузі, ані будь-який інший військовій галузі.

«У нас все затиснуте. Можливості експорту дають лише 5 підприємствам, які входять до «Укроборонпрому». І якщо раніше це було 3% комісійних, то зараз це 11-13% і вище. Жодна фірма, нормальний виробник озброєння, не зможе вийти на ринок, конкурувати, якщо з неї будуть брати такі побори», - заявив він.

Раніше Пашинський розповів, хто і чому порадив Україні не вводити військовий стан у 2014 році.

Нагадаємо, раніше Україна випробувала новітню вітчизняну ракету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: