Пообіцяв і зробив навпаки: Онищенко провалив обіцянку не просити притулку за кордоном

Читать на русском
Народний депутат Олександр Онищенко пообіцяв, що не буде просити політичного притулку за кордоном, але не дотримав власного слова.
Олександр ОнищенкоФото: Дмитро Ларін, pravda.com.ua

Народний депутат Олександр Онищенко не виконав обіцянку не просити політичного притулку за кордоном.

Її він дав 7 лютого цього року, нагадує «Слово і Діло».

«У мене звичайний статус, я не брав жодних собі політичних притулків і не планую», – заявив Онищенко, відповідаючи на запитання журналіста одного з українських видань про те, в якому статусі він на той момент перебував.

Більше того, нардеп заявив, що повернеться в Україну одразу після зміни влади.

Проте скидається на те, що поза межами нашої країни олігарх почувається значно комфортніше та не поспішає повертатися. Вчора, 12 квітня, у коментарі журналісту порталу «Страна» він заявив, що одна з держав Європейського Союзу надала йому статус політичного біженця.

«Моя справа в Європі визнана політичною. Міністерство закордонних справ однієї з європейських держав надало мені документ зі статусом політбіженця. Це означає, що я і всі члени моєї сім’ї перебувають під захистом ЄС», – зазначив Онищенко.

Таким чином, нардеп-утікач провалив уже восьму свою обіцянку з 15-ти, зареєстрованих «Словом і Ділом». Переглянувши список його невиконаних обіцянок, можна дійти висновку, що Онищенко взагалі не гребує відвертою брехнею щодо своїх намірів. У червні 2016-го він пообіцяв, що не тікатиме з України, а вже за два тижні опинився за її межами. Також він заявляв, що співпрацюватиме зі слідством, натомість проігнорував допити в НАБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: