Мер Чопа спіймався на хабарі разом з архітектором міста та депутатом міськради

Читать на русском
За попередньою інформацією хабар чиновники отримали за надання дозволу на облаштування МАФів на території міста Чоп.

Під час отримання 3 тисяч доларів хабаря працівники прокуратури та поліції затримали мера Чопа Закарпатської області Валерія Самардака.

Про це написав у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«Закарпатська прокуратура спільно з Нацполіцією затримала при отриманні 3000 доларів хабаря мера Чопа, архітектора міста та посередника - депутата міськради», - написав він.

Як повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, за попередньою інформацією вказану суму посадовці отримали за надання дозволу на облаштування МАФів на території міста Чоп.

Розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

«Вказаних посадовців затримано слідчим відділом прокуратури Закарпатської області спільно зі співробітниками управління захисту економіки в області ДЗЕНП і відділу боротьби з корупцією УСБУ в області в порядку ст. 208 КПК України. Тривають першочергові слідчі дії. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 10 років», - написала вона.

За даними офіційного сайту Чопа, чопським міським головою є Валерій Самардак, який восени 2015 року був обраний на цю посаду від партії «Блок Петра Порошенко».

Раніше декана одного з факультетів Уманського національного університету садівництва, який вимагав від студента 3000 гривень за сприяння у здачі сесії, затримали на місці злочину.

Також стали відомі нові деталі справи затриманого екс-співробітника НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: