США та ЄС обговорять заборону на перевезення ноутбуків і планшетів у ручній поклажі

Читать на русском
Влада Євросоюзу і США має намір провести переговори щодо заборони на перевезення ноутбуків і планшетів у ручній поклажі.

Європейський Союз проведе переговори із США щодо заборони на перевезення гаджетів у ручній поклажі, яка може вступити в силу вже найближчим часом.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на ВВС.

«Євросоюз запропонував представникам США приїхати в Брюссель наступного тижня для переговорів на політичному та експертом рівні, щоб разом оцінити потенційні ризики і розглянути наступні кроки», - заявила представниця ЄС.

При цьому комісар Єврокомісії з транспорту Віолета Булк застерігає, що можливі ризики при здаванні великої кількості електронних пристроїв в багажне відділення літака.

Інцидент на борту United Airlines: авіаперевізник знову в центрі скандалуАмериканська авіакомпанія United Airlines зняла з рейсу пару молодят, які пересіли на більш дорогі місця, за які не платили.

У березні для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу та Африки, а також Туреччини вже діє заборона брати в ручну поклажу фотоапарати, ноутбуки, айпади та інші гаджети.

За неофіційною інформацією, заборона на техніку в ручній поклажі може бути пов'язана з небезпекою діяльності «Аль-Каїди» на Аравійському півострові.

Терористи намагаються створювати бомби, які містять мало або взагалі не містять металу, щоб атакувати комерційні літаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: