Суд над Януковичем: онлайн-трансляція продовження підготовчого засідання

Читать на русском
Столичний Оболонський райсуд продовжує підготовче засідання у справі про держзраду колишнього глави держави Віктора Януковича.

29 травня Оболонський районний суд міста Києва продовжив підготовче засідання у справі про державну зраду колишнього президента України Віктора Януковича.

Засідання почалося о 10:00, повідомляє «Слово і Діло».

LIVE | Справа Януковича. Підозра у державній зрадіРадіо Свобода онлайн

16:40

Головуючий суддя оголосив про перерву в засіданні.

16:32

Адвокат екс-президента Януковича попросив суд повернути обвинувальний акт до прокуратури.

15:58

Захист заявляє про клопотання щодо повернення в прокуратуру обвинувального акта проти Віктора Януковича.

15:52

Суд нагадав адвокатам Януковича, що їхній підзахисний може підключитися к судовому засіданню в будь-який час.

14:15

Суд продовжив засідання після перерви.

13:24

Суд відмовив захисту в перенесенні засідання і зміну підсудності, однак оголосив перерву до 14:00. Згідно слів головуючого судді, на суд не тиснуть і не впливають пости генпрокурора.

13:21

Адвокати Януковича попросили суд про перенесення судового засідання і зміни підсудності. Прокурори виступили проти.

13:10

Прокурори звинуватили захист в оголошенні однотипних клопотань і заперечень, що затягує судовий процес.

12:30

Адвокати Януковича просять суд не долучати до матеріалів справи кілька запитів Генпрокуратури про міжнародну правову допомогу.

12:11

Захист підготував 230 клопотань і продовжує їх зачитувати.

11:14

Адвокати Януковича продовжують зачитувати свої клопотання і заперечення проти залучення до справи низки документів, поданих військовою прокуратурою.

10:58

Захист подає клопотання про те, що листування між прокурорами і адвокатом Сердюком не є підставою для заочного засудження. Також адвокат Януковича підготував заперечення стосовно листування з поштовою службою.

10:43

Захист підготував документи про не залучення деяких матеріалів до справи про держзраду Януковича.

10:34

Суд погодився із захистом Януковича з тим, що висловлювання генпрокурора та інших чиновників у бік судової влади у справі Януковича є неприпустимими. Ці матеріали будуть направлені до Вищої ради правосуддя, який має повноваження реагувати, в тому числі, стосовно генпрокурора.

10:22

Адвокат Сердюк розповів про публікації генпрокурора і його прес-секретаря щодо суду над Януковичем. Вважає, що вони є тиском на суд, а також порушенням презумпції невинуватості і політичним переслідуванням його підзахисного.

10:15

Також, захист попросив суд забезпечити явку генерального прокурора Юрія Луценка в зал засідання. У суді було продемонстровано заяву Януковича, в якій він пише, що Україна має звернутись до МЗС РФ для того, щоб він вийшов на скайп-зв'язок.

10:05

На початку засідання адвокат екс-президента Віталій Сердюк заявляє про намір у черговий раз подати в Оболонський райсуд заяву його підзахисного про те, що той не може брати участь в засіданні і відповідну повістку він не отримував.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: