Левус провалив обіцянку оприлюднити прізвища покровителів «Тедіс Україна»

Читать на русском

Народний депутат Андрій Левус не виконав обіцянку спільно з ГО Вільні люди оприлюднити прізвища покровителів бізнесмена Бориса Кауфмана.
Андрій ЛевусФото з відкритих джерел

Народний депутат Андрій Левус провалив обіцянку про те, що громадська організація «Вільні люди» оприлюднить список «покровителів» бізнесмена Бориса Кауфмана, завдяки яким компанія «Тедіс Україна» безперешкодно працювала.

Зробити це нардеп пообіцяв у випадку, якщо з рахунків компанії вдасться зняти арешт та розблокувати рух її банківських коштів, нагадує «Слово і Діло» про обіцянку, датовану 3 травня.

11 травня Печерський районний суд Києва скасував рішення про арешт рахунків «Тедіс Україна» у банках «Приват» та «Райфайзен». За кілька днів після цього, не знайшовши у відкритому доступі інформації щодо прізвищ зазначених вище осіб, «Слово і Діло» направило інформаційні запити до ГО «Вільні люди» та окремо – народному депутату Левусу.

У відповідь на них у громадській організації та у нардепа порталу пояснили, що інформація про осіб, які сприяли незаконній діяльності ТОВ «Тедіс Україна», може бути опублікована лише після закінчення розгляду справи судом та закриття відповідного кримінального провадження.

Цілком очевидно, що ця обіцянка виходить за межі депутатських повноважень Левуса, крім того, депутат, даючи її, або не знав, або проігнорував судову процедуру оприлюднення даних. Незважаючи на це, «Слово і Діло» надає їй статус «не виконано», оскільки її фіксація та контроль за виконанням є частиною характеристики політика в публічному просторі.

Всього представник «Народного фронту» дав 22 обіцянки, з яких виконав 11. У рейтингу відповідальності Верховної Ради він на досить високому 54-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: