ОПЕК рекомендують продовжити заморозку нафтовидобутку на дев'ять місяців – ЗМІ

Читать на русском
За даними зарубіжних ЗМІ, 24 нафтовидобувні країни, включаючи 13 членів ОПЕК, дійсно близькі до того, щоб затвердити таку угоду на зустрічі у Відні.

Міністерський комітет з моніторингу виконання країнами ОПЕК і не-ОПЕК угоди про скорочення нафтовидобутку рекомендував продовжити його дію ще на дев'ять місяців.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на неназваного делегата, передає «Слово і Діло».

Як зазначає Dow Jones, комітет розраховує, що такого продовження буде досить для нормалізації світових нафтових запасів. Метою угоди ОПЕК і не-ОПЕК є зниження світових запасів нафти до середнього п'ятирічного рівня.

На Алясці знайшли найбільше за 30 років родовище нафтиРодовище з близько 1,2 млрд барелів нафти розташоване в окрузі Норт-Слоуп. Імовірно, видобувати нафту з нового родовища на Алясці почнуть уже через чотири роки.

Міністерський комітет з моніторингу скорочення видобутку складається з трьох країн-членів ОПЕК - Алжиру, Кувейту і Венесуели, а також двох країн, що не входять в ОПЕК - Російської Федерації та Оману.

Раніше Саудівська Аравія і Росія підписали спільну заяву про рекомендації продовження угоди також на 9 місяців.

Відзначимо, 25 травня ОПЕК буде обговорювати питання продовження угоди про скорочення нафтовидобутку на черговому засіданні у Відні.

Нагадаємо, 30 листопада минулого року в ОПЕК домовилися скоротити видобуток нафти на 1,2 млн барелів на добу. Угода була укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження.

На початку квітня повідомлялося, що ціна на нафту падає на тлі даних про збільшення кількості бурових в США.

Як відомо, суд ЄС визнав санкції проти «Роснефти» обгрунтованими.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: