Прикордонники: українці дедалі рідше їздять в окупований Крим

Читать на русском
Кількість українців, які їздять на територію окупованого Росією Криму продовжує знижуватися.

Кількість українців, які їздять на територію окупованого Росією Криму продовжує знижуватися.

Про це розповів керівник Державної прикордонної служби Віктор Назаренко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Щодня в обидві сторони прикордонники оформляють близько 5 тисяч людей і до 1 тисячі транспортних засобів. Хочу констатувати, що в цілому це значно менше, ніж за аналогічний період минулого року. І в цілому ми спостерігаємо стійку тенденцію щодо зниження пасажиро-транспортного потоку в цьому напрямку», – зазначив він.

За словами глави Держприкордонслужби, за перші три місяці 2017 року Крим в'їхало на 25% менше людей і на 45% машин, ніж в 2016 році, причому тенденція зберігається.

«Я думаю, що більшість громадян сьогодні вже розуміють складності перебування в окупованому Криму, а також наявну небезпеку під час перебування на півострові», – сказав Назаренко.

Крім того, він додав, що ситуація на адміністративному кордоні з Кримом продовжує залишатися стабільно напруженою.

«На цьому напрямку ми також постійно знаходимося в режимі готовності до активних дій і завдання тут, як і в зоні АТО, виконуємо спільно з колегами з Нацполіціі, СБУ, Нацгвардії і небайдужими громадянами України», – розповів голова відомства.

За словами Назаренко, прикордонники постійно фіксують ведення повітряної розвідки, зміцнення позицій російських військ, рух катерів і кораблів і ротацію військових.

Нагадаємо, 22 травня народний депутат і лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів, що в Меджлісі пропонували низку заходів щодо захисту Криму ще в 2008 році.

21 травня Держприкордонслужба заборонила перетин українського кордону 15 іноземним громадянам, які намагалися потрапити на материкову Україну з анексованого Криму через пункт пропуску Чонгар з порушенням українського законодавства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: