Україна веде переговори про безвіз із ще однією країною Європи

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України вирішили домовиться про безвізовий режим із ще однією європейською країною.

Україна веде переговори про скасування візового режиму з Гібралтаром, водночас діалог із невизнаним Косово з цього питання не ведеться.

Про це йдеться у відповіді департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ на запит «Європейської правди», повідомляє «Слово і Діло».

Попри те, що Британія відмовляється говорити про візову лібералізацію для українців, поїздки до Гібралтару згодом можуть стати безвізовими.

«Велика Британія не впливає на візову та міграційну політику, яка здійснюється Гібралтаром самостійно. МЗС порушено перед гібралтарською стороною клопотання щодо скасування візового режиму поїздок громадян України до Гібралтару з огляду на відповідне рішення ЄС», – заявили в дипвідомством.

Наразі ініціатива України «опрацьовується», терміни і результати переговорів передбачити неможливо. Тим часом, переговори з косовською владою Києв не буде ініціювати.

«На сьогодні переговори з Косово щодо запровадження безвізового режиму, враховуючи його невизнання Україно, не ведуться», - заявили в МЗС, запевнивши, що нова реальність у візовому режимі з Косово не вплине на умови перебування тут українського миротворчого контингенту.

Нагадаємо, під час переговорів між Китаєм та Україною китайська сторона заявила, що розраховує на безвіз і ЗВТ.

Раніше у Брюсселі був підписаний документ про безвіз між Україною та ЄС. Очікується, що угода набуде чинності 11 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: