Терористи накрили Авдіївку рекордною кількістю обстрілів

Читать на русском
Протягом дня проросійські бойовики активно застосовують важке озброєння в зоні АТО біля Авдіївки.

Протягом дня проросійські бойовики активно застосовують важке озброєння в зоні АТО біля Авдіївки.

Про це на брифінгу заявив спікер Міністерства оборони України Олександр Мотузянік, повідомляє «Слово і Діло».

Так, на Луганському напрямку бойові дії розпочалися у Попаснянському районі з гарматного обстрілу зі Стаханова. Бойовики застосовували міномети під час кожного обстрілу позицій Збройних сил України. Кілька разів режим тиші порушувався у Кримському з використанням важкого озброєння. Всього на цьому напрямку було здійснено 14 обстрілів бойовиками позицій українських військових, з яких 9 - з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку ситуація залишається напруженою вздовж всієї лінії розмежування, особливо в районі Авдіївки.

«Там вчора сталося 9 ворожих збройних провокацій, що є рекордною кількістю по всьому району проведення Антитерористичної операції минулої доби. По позиціях ЗСУ було випущено більше 110 мінометних та артилерійських снарядів», - сказав Мотузяник.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 21 травняСитуація на сході країни за станом на 00:00 21 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Також поновилися бойові дії в районі Донецького аеропорту. Загалом на Донецькому напрямку зафіксовано 22 обстріли з боку бойовиків, 16 з яких - із використанням мінометів та артилерії.

На Маріупольському напрямку фіксується зменшення військових інцидентів, втім кожен другий обстріл позицій ЗСУ здійснювався із використанням мінометів. Порушення режиму тиші фіксувалося 12 разів, переважно у Красногорівці, Широкиному та Водяному, здебільшого у темну пору доби.

Нагадаємо, п'ятеро українських воїнів отримали поранення з початку доби.

Як повідомлялося, бойовики знеструмили Червоноармійську фільтрувальну станцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: