Бойовики обстріляли місію Червоного хреста на Донбасі

Читать на русском
Проросійські бойовики обстріляли співробітників Червоного Хреста у населеному пункті Доломітне Донецької області.

Проросійські бойовики обстріляли співробітників Червоного Хреста у населеному пункті Доломітне Донецької області.

Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню, пише «Слово і Діло».

Інцидент стався в четвер, 18 травня, коли представники МКЧХ здійснювали видачу гуманітарної допомоги. Кілька кулеметних черг пройшли в безпосередній близькості від людей і автомобілів місії. В результаті обстрілу ніхто не постраждав.

«Вивчення обставин і журналів обліку порушень режиму припинення вогню показало, що обстріл представників Червоного Хреста відбувся саме з боку НВФ ОРДО і вівся він з території ОРДО», - підкреслила українська сторона СЦКК.

МЗС Польщі: Росія не виконує Мінськ, санкції потрібно продовжуватиРосія не йде на співпрацю і не виконує Мінські угоди, тому санкції проти РФ потрібно продовжувати.

Відзначається, що представники МКЧХ роздавали гуманітарну допомогу на власний ризик, так як терористи не надали гарантій безпеки, на відміну від української сторони.

Українська сторона СЦКК назвала обстріл спробою дискредитації Збройних сил України, поширення паніки і страху серед місцевого населення і представників МКЧХ.

Нагадаємо, що увечері 18 травня бойовики обстріляли житлові сектора Бердянського і Широкино. В результаті обстрілу немає постраждалих і загиблих, кілька будівель отримали серйозні пошкодження.

Раніше Червоний хрест назвав число людей, які залишили Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: