У базовому пакеті кабельних операторів з'явиться кримський телеканал

Читать на русском
Нацрада керувалася тим, що люди, які виїхали з території анексованого Росією Криму, мають знати новини про свою батьківщину.

У базовому пакеті послуг, які надають кабельні оператори в Україні телеканал «UA:Крим» відтепер є обов'язковим.

Про це повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко під час наради в Херсонській облдержадміністрації, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Ми визначили просту норму, що універсальна програмна послуга, тобто базовий пакет, найдешевший або взагалі безкоштовний, він повинен складатися лише з програм Громадського телебачення, тобто державного або громадського - це Громадське телебачення, це канал «Рада» і це місцеві регіональні компанії, які ведуть мовлення тут, на місці. Ми додали минулого засідання за ініціативою Сергія Костинського (члена Нацради - ред.) програму «UA:Крим» - це окрема програма Суспільного телебачення. Прошу це врахувати, тому що це рішення вже набуло чинності: буквально вчора перед від'їздом я підписав це рішення», - зазначив Артеменко.

За його словами, ухвалюючи це рішення, Нацрада керувалася тим, що люди, які виїхали з території анексованого Росією Криму, мають знати новини про свою батьківщину.

«Тому ця умова стала обов'язковою для кабельних операторів», - сказав Артеменко.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко своїм указом ввів в дію санкції проти низки російських телеканалів і ЗМІ, які займаються пропагандою.

Також відзначимо, що рішення РНБО блокувати російські соцмережі було підтримано одноголосно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: