Львівське сміття: інвестори готові вкласти у переробку майже 100 мільйонів євро

Читать на русском
Проектні пропозиції щодо спорудження сміттєпереробних заводів на Львівщині представили три фірми-учасника конкурсу щодо вибору інвестора.

У Львівській області три фірми-учасники конкурсу з вибору інвесторів представили проектні пропозиції щодо спорудження сміттєпереробних заводів.

Про це у п'ятницю, 19 травня, повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації, передає «Слово і Діло».

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв побудувати сміттєпереробний заводСказано 30 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«На засіданні комісії з вибору інвестора на будівництво заводу з переробки та утилізації твердих побутових відходів на території Львівської області троє інвесторів презентували свої проектні пропозиції», – зазначила заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак.

Пропозиції передбачають різні суми капіталовкладень. Так, інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК», яка претендує на будівництво заводу на ділянці у селі Бронниці Дрогобицького району, пропонує збудувати завод із термічної переробки відходів для вироблення електро- і теплоенергії. Вартість будівництва автоматизованого заводу коливається від 55 до 65 мільйонів євро.

Сміттєвий колапс: прокуратура відкрила провадження у зв'язку із невивезенням ТПВ зі ЛьвоваПрокуратура Львівської області відкрила кримінальну справу по факту невивезення побутових відходів зі Львова.

У свою чергу, ТзОВ «Вейст Менеджмент Системс», яке претендує на ділянку у Миколаївському районі, пропонує технологію біосушіння для виробництва РДФ-палива. Вартість проекту – 89 мільйонів євро.

Також зазначається, що ТзОВ «Глассворк технолоджі», яке теж зацікавлене в ділянці у Миколаївському районі, представило комісії проект сміттєспалювального заводу, який вироблятиме теплову та електричну енергію. Вартість будівництва заводу складає 96,5 мільйона євро.

Як відомо, китайська компанія Grand blue має намір збудувати у Червонограді Львівської області сміттєспалювальний завод.

Нагадаємо, депутати Жидачівської міської ради вирішили укласти угоду щодо прийому протягом двох років сміття зі Львова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: