На США обрушилися смертельні торнадо

Читать на русском
Смертельні торнадо обрушилися на п'ять американських штатів, заподіявши руйнування інфраструктури, поранення і загибель людей.

Смертельні торнадо обрушилися на п'ять американських штатів, заподіявши руйнування інфраструктури, поранення і загибель людей.

Про це повідомляє центральний американський телеканал ABC News, пише «Слово і Діло».

Торнадо пронеслися у вівторок увечері в Канзасі, Небрасці, Оклахомі, Техасі, а також у Вісконсині. Буря знищила будинки в західній частині Оклахоми і спричинила загибель чоловіка, який намагався сховатися в безпечне місце.

За даними ЗМІ, від наслідків стихії загинули дві людини в штатах Оклахома і Вісконсін. Разом з тим, станом на першу половину дня середи, офіційно була підтверджена загибель тільки одного - 46-річного місцевого жителя, який потрапив під будинок-трейлер, коли той знесло вітром.

Метеорологи передбачили екстремальні погодні катаклізми цьогорічНепрості і надзвичайно небезпечні погодні явища триватимуть і в 2017 році згідно прогнозів Всесвітньої метеорологічної організації, яка раніше визнала минулий 2016 рік найтеплішим за всю історію наукових спостережень за кліматом.

В цілому повідомляється про руйнування до 60-ти будинків і пораненні 25 осіб, 17 з яких були доставлені в лікарні.

Синоптики досліджують переміщення зони низького тиску і очікують появи торнадо в інших регіонах США.

Нагадаємо, квітнева негода, що обрушилася на Україну хуртовинами і різким зниженням температури, знеструмила 505 населених пунктів у п'яти областях.

Як повідомлялося, на Китай обрушився землетрус, що призвів до жертв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: