Путін заявив про зміцнення боєготовності військ на кордоні з Україною

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін заявив, що російські війська біля кордонів з Україною переоснащаются для зміцнення боєздатності.
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявив, що російські війська біля кордонів з Україною переоснащаются для зміцнення боєздатності.

Про це передає «Слово і Діло», посилаючись на РІА Новости.

За словами президента РФ, необхідність зміцнення кордонів на заході і південно-заході (де РФ межує з Україною – ред.) змусила оновити озброєння російської армії.

Російська мілітаризація Криму: чи є загроза наступу військ Путіна?Голова ради Всеукраїнського об'єднання «Союз учасників миротворчих операцій» оцінив можливість наступу РФ з Криму.

«Бойовий досвід, отриманий в ході операції в Сирійській Арабській Республіці, необхідність зміцнення арктичних територій і кордонів на заході і південно-заході вимагають уточнення підходів щодо переоснащення військ», — сказав Путін.

Так, наприклад, за його словами, в 2016 році держоборонзамовлення було виконане на 97%. Тоді окупанти отримали понад 5,6 тисячі видів новітнього озброєння і близько трьох тисяч відремонтованих і модернізованих зразків військової та спеціальної техніки.

«Це дозволило довести парк сучасної техніки в частинах постійної готовності до 58%. У нинішньому році цей показник повинен скласти 62%», – підкреслив глава держави.

Раніше Путін заявив, що в Києві не можуть впоратися з проведенням заходів рівня Євробачення, і відмова РФ від участі та трансляції конкурсу була правильною.

Нагадаємо, що Путін і Трамп підтвердили зустріч в липні.

Також Путін вважає, що криза, що настала між Росією і Туреччиною на тлі конфлікту, котрий виник через збитий російський бомбардувальник, остаточно завершилася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: