Макрон призначив новий уряд Франції

Читать на русском
Новий президент Франції Еммануель Макрон представив склад нового уряду країни, яке раніше очолив представник правої партії «Республіканці» Едуард Філіп.

Новий президент Франції Еммануель Макрон представив склад нового уряду країни, яке раніше очолив представник правої партії «Республіканці» Едуард Філіп.

Про це повідомляє France24, пише «Слово і Діло».

Міністром внутрішніх справ країни призначений мер Ліона і один з найближчих соратників Макрона Жерар Колон.

Колишній міністр оборони і близький друг екс-президента Франсуа Олланда Жан-Ів Ле Дріан обійняв посаду міністра закордонних справ і у справах Європи.

Главою Міністерства юстиції призначений французький політик Франсуа Байру, який відмовився від участі у виборах президента Франції, щоб підтримати Макрона.

Від де Голля до Макрона: президенти Франції і їхні політичні платформиЗа час «П'ятої республіки» у Франції змінилося вісім президентів: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про їхні політичні платформи і рівень підтримки виборцями.

Міністром оборони Франції призначена депутат європарламенту Сільві Гулар.

Представник правої партії Республіканці Брюно Ле Мер призначений міністром економіки.

Володарка п'яти олімпійських медалей Лора Флессель обійняла посаду міністра спорту, а глава видавництва Actes Sud Франсуаз Ніссен очолила Міністерство культури.

Нагадаємо, 11 травня прем'єр-міністр Франції Бернар Казнєв оголосив про відставку уряду.

Як повідомлялося, в Єлисейському палаці в Парижі відбулася церемонія інавгурації нового президента Франції Еммануеля Макрона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: