Кількість обстрілів українських позицій зросла, є поранені

Читать на русском
З початку доби російсько-терористичні війська 30 раз обстріляли позиції сил АТО, біля Кам'янки бойовики стріляли з танка: в результаті обстрілів двоє українських бійців отримали поранення.

З початку доби російсько-терористичні війська 30 раз обстріляли позиції сил АТО, біля Кам'янки бойовики стріляли з танка: в результаті обстрілів двоє українських бійців отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«З початку доби бойовики 30 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. Двоє українських воїнів отримали поранення», – розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 17 травняСитуація на сході країни за станом на 00:00 17 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На приморському напрямку бойовики неодноразово обстрілювали наші опорні пункти в районі Павлополя з мінометів калібрів 120 і 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї. По опорних пунктах у Широкиного противник вів вогонь з озброєння БМП, поблизу Чермалика та Новотроїцького – з гранатометів, а біля Лебединського – з великокаліберних кулеметів. Північніше від Красногоровки, бойовики били з 82-мм мінометів і ручних протитанкових гранатометів.

На донецькому напрямку найбільш напруженою ситуація залишається на південній околиці Авдіївки. Тут противник використовував 120-мм і 82-мм міномети, а також стрілецьку зброю і великокаліберні кулемети. З такого ж озброєння бойовики рано вранці обстріляли опорні пункти сил АТО біля Верхньоторецького. Крім того, з мінометів різних калібрів і озброєння танка проросійські бандформування вели вогонь по бійцям ЗСУ, які тримають оборону біля Кам'янки.

На луганській ділянці лінії розмежування бойовики російсько-терористичних військ протягом дня кілька разів вели інтенсивний вогонь по українським воїнам, які захищають селище Кримське. Противник використав міномети калібрів 120 і 82 мм, а також гранатомети різних систем.

«Підрозділи сил АТО повністю контролюють ситуацію в зоні відповідальності і перебувають у готовності дати противнику гідну відсіч», – відзначили в штабі.

Нагадаємо, вранці 17 травня бойовики знову обстріляли житловий сектор в Авдіївці, кілька будинків отримали пошкодження.

За 16 травня російсько-окупаційні війська 43 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: