Бойовики просунулися вперед в сірій зоні біля Пісків – штаб

Читать на русском
Українські війська під Пісками зупинили атаку російсько-окупаційних сил, але бойовики просунулися вперед в сірій зоні і почали облаштовувати зайняті позиції.
фото: прес-центр АТО/Facebook

Українські війська під Пісками зупинили атаку російсько-окупаційних сил, але бойовики просунулися вперед в сірій зоні і почали облаштовувати зайняті позиції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Російські окупаційні війська продовжують нехтувати мінськими домовленостями. Нещодавно наші десантники зірвали чергову їхню спробу просунутися вперед: окупанти частково зайняли нові позиції в сірій зоні поблизу населеного пункту Піски, біля тимчасово окупованого українського Донецька», – розповіли в штабі.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 16 травняСитуація на сході країни за станом на 00:00 16 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

За словами військових, спочатку противник відкрив вогонь з усієї стрілецької зброї, після чого по українських позиціях почала працювати ворожа артилерія, під прикриттям якої ворог пішов у наступ. Однак уже в сірій зоні бойовики зупинилися через сильний спротив українських військ, які використовували стрілецьку зброю і гранатомети.

За словами командира підрозділу десантників, які обороняють позиції на цій ділянці, ворог ніколи не припиняв обстрілів, а з настанням весни активність бойовиків зросла.

«Зараз бойовики активно проводять інженерні роботи та облаштовують свої позиції, а три дні тому в результаті ворожого мінометного обстрілу троє українських десантників отримали поранення», – зауважили в штабі.

Командир підрозділу десантників зазначив, що українські бійці відкривають вогонь лише у відповідь і обороняються за допомогою дозволених калібрів озброєнь.

Також десантники додали, що проросійські сили постійно використовують безпілотники, а ночами до українських позиціях намагаються підійти диверсійно-розвідувальні групи ворога.

Нагадаємо, 15 травня російсько-окупаційні війська 37 раз обстріляли позиції ВСУ, двоє бійців отримали поранення.

У Міноборони повідомили кількість військовослужбовців, які отримали статус учасника бойових дій: наразі статус УБС мають понад 200 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: