Заступника начальника відділення поліції у Київській області судитимуть за хабарництво

Читать на русском
У Києві за хабарництво судитимуть заступника начальника Баришівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП в Киїської області.
Замначальника поліції будуть судити за вимагання хабара

У Києві за хабарництво судитимуть заступника начальника Баришівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП в Київської області.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва, передає «Слово і Діло».

«Прокуратурою міста Києва закінчено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно одного з керівників районного підрозділу національної поліції в Київській області, якого звинувачують у хабарництві», - йдеться в повідомленні.

Як в українських судах засуджують хабарників – дослідженняУкраїнські суди за перший квартал 2017 року винесли 36 вироків по корупційних справах, тобто п'яту частину аналогічних рішень, починаючи з 2016 року.

Нагадаємо, заступник начальника Баришівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП у Київській області вимагав від представника приватної фірми неправомірну вигоду у вигляді талонів на тонну бензину вартістю понад 22 тис. гривень, за не перешкоджання його законній підприємницькій діяльності.

Зловмисник був затриманий 4 квітня 2017 року, відразу після одержання нею предмета хабара.

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України направлено до суду для розгляду по суті.

Варто відзначити, хабарнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати посади чи займатися діяльністю на строк до трьох років, а також з конфіскацією майна.

Раніше командир підрозділу військової частини був спійманий на хабарі.

А у Вінницькій області на хабарі за не заклик цивільної особи на строкову військову службу затриманий військовий комісар.

Також нагадаємо, що співробітники військової прокуратури та кримінального розшуку Національної поліції Києва затримали групу осіб, які вимагали у приватного підприємця 1,3 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: