Карта АТО: ситуація на сході України станом на 15 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом на 00:00 15 травня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

За минулу добу російсько-терористичні війська 49 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України вздовж усієї лінії розмежування. Внаслідок обстрілів шість військовослужбовців ЗС України отримали поранення.

Напрямки:

Приморський напрямок На цій ділянці лінії фронту бойовики відкривали вогонь по наших опорних пунктах 20 разів. Після 18:00 вчорашнього дня один з опорних пунктів сил АТО в районі Водяного противник обстрілював із мінометів калібру 120 та 82 мм. По наших позиціях поблизу Широкиного, Гнутового й Новотроїцького бойовики періодично вели вогонь зі стрілецької зброї. Натомість, біля Павлополя вони вели обстріли наших позицій з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а неподалік Талаківки – з озброєння БМП.

Донецький напрямок Тут проросійські бандформування найбільш активно обстрілювали наших воїнів в районі Авдіївки. З настанням сутінок бандити били по наших захисниках зі 120-мм та 82-мм мінометів та більш легкого озброєння. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї незаконні збройні формування били також по захисниках Луганського. Ворожі обстріли з використанням великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зафіксовані й біля Новгородського.

Луганський напрямок Впродовж минулої доби зафіксовано 9 епізодів застосування бойовиками зброї. Ввечері російсько-терористичні війська з міномета калібру 82 мм обстріляли українських воїнів біля Троїцького. По нашому опорному пункті в районі Станиці Луганської били з великокаліберного кулемету. З такого ж озброєння та гранатометів вели вогонь неподалік Валуйського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: