Сьогодні в Києві відбудеться фінал Євробачення-2017

Читать на русском
У фіналі виступлять 26 країн: по 10 півфіналістів, країни Великої п'ятірки Німеччина, Франція, Італія, Іспанія та Великобританія і Україна, як приймаюча країна.

У Києві сьогодні, 13 травня, відбудеться фінал 62-го пісенного конкурсу Євробачення, який завдяки перемозі української співачки Джамали в 2016 році в Стокгольмі, другий раз отримала право проводити Україна.

Про це повідомляють організатори конкурсу, передає «Слово і Діло».

Містом-господарем Єврошоу шляхом відбору було визначено Київ. Українська столиця боролася за це звання ще з п'ятьма містами: Дніпром, Львовом, Одесою, Харковом і Херсоном.

Другий півфінал Євробачення-2017: визначено ще десять фіналістівУ другому півфіналі Євробачення 2017, який відбувся 11 травня в Києві, виступило 18 учасників з різних країн, але лише десять з них потрапили до фіналу пісенного конкурсу.

Взяти участь у пісенному конкурсі виявили бажання 42 країни - це максимальна кількість учасників, яка досі на Євробаченні траплялася лише двічі - в 2008 і 2011 роках.

В третій раз на сцену пісенного конкурсу в цьому році вийшов представник Австралії. А для Австрії, Великобританії та Данії цей конкурс став ювілейним. Ці країни відзначили 60-ту річницю своєї участі у Євробаченні.

Перший півфінал відбувся 9 травня і далі пройшли представники Швеції, Австралії, Бельгії, Азербайджану, Португалії, Греції, Молдови, Кіпру, Вірменії та Польщі.

У другому півфіналі тріумфували Нідерланди, Білорусія, Австрія, Румунія, Угорщина, Данія, Хорватія, Норвегія, Болгарія та Ізраїль.

У фіналі виступлять 26 країн: по 10 півфіналістів, країни «Великої п'ятірки» (Німеччина, Франція, Італія, Іспанія та Великобританія) і Україна, як приймаюча країна.

Представники України – гурт О.torvald – виступлять у фіналі під №22. Голосування відкриється відразу після виступу останнього учасника.

Раніше Володимир Гройсман заявив, що Євробачення-2018 має також відбутися в Україні.

Нагадаємо, що охорона Євробачення-2017 коштувала десятки мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: