На члена НАЗК складено протокол за адміністративну корупцію

Читать на русском
Нацполіція спільно з Генпрокуратурою склали адмінпротокол на одного з членів Нацагентства щодо запобігання корупції.

Співробітники Департаменту захисту економіки Національної поліції за погодженням з Генеральною прокуратурою склали на одного з керівників Національного агентства з питань запобігання корупції адміністративні протоколи за порушення норм антикорупційного законодавства.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Нацполіції.

Протоколи складені за чч.1,2 ст.172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні порушення.

«Один із керівників НАЗК порушив вимоги ст.28 (запобігання і врегулювання конфлікту інтересів) закону України «Про запобігання корупції». Він не повідомив НАЗК про наявний у нього реальний конфлікт інтересів під час розгляду листа ГПУ й надалі погодив проект рішення про відмову в повній перевірці декларацій одного з суддів Печерського районного суду Києва за 2015 року, 2016 роки», – йдеться в повідомленні.

Як встановили правоохоронці, саме цей суддя розглядав адміністративну справу і виніс відносно члена НАЗК за участю його захисника рішення, яким він був визнаний невинним.

Згідно з інформацією джерел «Української правди», мова може йти про заступника голови НАЗК Руслана Радецького, якого раніше затримували за водіння в нетверезому вигляді, проте суддя Печерського районного суду Києва визнав його невинним.

Нагадаємо, НАЗК ще не перевірило жодної електронної декларації.

Раніше у Нацагентстві назвали суму коштів, передбачену на зарплатню співробітників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: