Могеріні закликає Європу сильніше тиснути на Росію

Читать на русском
Федеріка Могеріні закликала чинити тиск на Росію для вирішення конфлікту на сході України.
Федеріка Могеріні

Верховний представник Європейського союзу із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликала чинити тиск на Росію для вирішення конфлікту на сході України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на промову Федеріки Могеріні під час відкриття в Талліні конференції Леннарта Мері «Перед світанком темніше за все? Війна за довіру і як її виграти».

«Зараз ми повинні забезпечити, щоб регулювання конфлікту в Україні через Мінський процес дало певні результати, а не думати про зміну формату», - сказала Федеріка Могеріні.

За її словами, слід «продовжити підтримку французів і німців в цьому форматі, допомагати нашим українським друзям і забезпечити, щоб вони виконали свою частину».

«Ми повинні також чинити тиск на Росію», - підкреслила глава європейської дипломатії.

Федеріка Могеріні вважає, що Росія зробила ставку на крах України під впливом війни. «Цього не сталося і ми повинні допомогти позитивним процесам в Україні», - заявила глава зовнішньої політики ЄС.

Могеріні зробила заяву стосовно референдуму в Туреччині.

Могеріні у понеділок, 24 квітня здійснила візит до Росії. Вона провела зустріч з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, зокрема щодо українського питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: