Насалик спрогнозував продовження режиму надзвичайного стану в енергетиці

Читать на русском
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик прогнозує, що надзвичайні заходи у вітчизняній енергосистемі через місяць знову будуть продовжені.
Ігор Насалик

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик прогнозує, що надзвичайні заходи у вітчизняній енергосистемі через місяць знову будуть продовжені.

Про це він сказав в ефірі «112 Україна», пише «Слово і Діло».

За його словами, такі заходи жодним чином не впливають ні на населення, ні на промисловість.

Надзвичайний стан в енергетиці: влада штучно створює «апокаліпсис»Експерт з питань енергетики оцінив ситуацію в енергетиці, продовження НС і зупинку ТЕС, що працюють на антрациті.

«Надзвичайні заходи, в першу чергу, мали на меті максимально завантажити блоки, які працюють на газовій групі вугілля. Завдяки надзвичайним заходам нам вдалося економічно науково зупинити всі 5 станцій, які працювали на антрацитовой групі вугілля. На сьогодні ми працюємо тільки на 2 антрацитових блоках, які спалюють близько 4,5 тис. тонн», - розповів міністр.

Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок з 19 до 25 квітня«Слово і Діло» продовжує здійснювати традиційний моніторинг обіцянок членів українського уряду.

Міністр заспокоює: в Україні наявні втричі більше потужності, ніж необхідно по тепловим генераціям. «Якщо ми зараз використовуємо 20 блоків, а можливість запуску у нас до 70 блоків. У нас ніяких проблем в об'єднаній енергосистемі немає», - уточнив Насалик.

«Звичайно, можна прогнозувати (продовження, - ред.), але надзвичайний стан дає максимальну економію споживання антрацитової групи. Оскільки сьогодні тільки 410 тонн, надзвичайний стан, думаю, буде продовжено для того, щоб ми вийшли на ті обсяги, необхідні до осінньо-зимового періоду», - додав чиновник.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів 11 травня подовжив у четвертий раз дію надзвичайних заходів в енергетиці ще на місяць.

А 26 квітня 2017 року Насалик пообіцяв, що проект лінії 750 Запоріжжя – Нова Каховка буде повністю реалізовано в 2017 році. Побачимо, чи вдасться чиновнику виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: