Аваков пояснив, навіщо новий глава поліції Дніпропетровської області надів олімпійку з написом СРСР

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заступився за новопризначеного керівника поліції Дніпропетровської області Віталія Глуховерю і його червону олімпійку з написом СРСР.
фото: litsa.com.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заступився за новопризначеного керівника поліції Дніпропетровської області Віталія Глуховерю і його червону олімпійку з написом СРСР.

Про це він заявив після засідання Кабінету міністрів, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Так, він сивий чоловік, так, він народився в СРСР, також як і я, і так, він вдягнув на себе в 2005 році светр збірної СРСР з хокею. У мене є плащ червоного кольору до п'ят збірної СРСР з велотреку, яку я свого часу спонсорував. І це підстава для того, щоб нести цю нісенітницю? Ця людина – патріот до мозку кісток!», – сказав Аваков.

При цьому глава МВС нагадав, що в 2014 році Глуховеря вже був начальником Головного управління Нацполіціі в Дніпропетровській області, оскільки є «професіоналом і людиною, здатною взяти ситуацію під контроль».

«При ньому Дніпро, а тоді ще Дніпропетровськ, перестав бути сепаратистським містом», – зазначив Аваков.

За словами міністра внутрішніх справ, пізніше Глуховерю зняли з посади, коли міняли всю управлінську команду в місті, але він продовжував добре служити в Університеті внутрішніх справ.

«Коли виникла така гостра ситуація, у нас не так багато офіцерів, які можуть тримати удар в такому серйозному регіоні, як Дніпропетровська область», – підкреслив Аваков.

Нагадаємо, після побиття тітушками ветеранів АТО в Дніпрі Аваков звільнив начальника управління Національної поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешко, керівника міського управління Нацполіціі Дніпра полковника Андрія Бідило, а також деяких заступників щодо забезпечення громадської безпеки.

Новим начальником Головного управління нацполіціі Дніпропетровської області став начальник Дніпровського інституту внутрішніх справ Віталій Глуховеря, а його заступником по забезпеченню громадської безпеки начальник патрульної поліції міста Володимир Богоніс.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: