У МЗС Франції вимагають покарати бойовика «ДНР» за домагання до спостерігачки ОБСЄ

Читать на русском
У міністерстві закордонних справ Франції зажадали притягнути до відповідальності бойовика ДНР, який домагався до спостерігачки місії ОБСЄ біля Петровського в Донецькій області.
фото: АР

У міністерстві закордонних справ Франції зажадали притягнути до відповідальності бойовика «ДНР», який домагався до спостерігачки місії ОБСЄ біля Петровського в Донецькій області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу посольства Франції в Україні.

«Новий інцидент щодо патруля спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні мав місце 5 травня поблизу Петровського (Донецька область). Спостерігачі ОБСЄ піддалися погрозам з боку озброєних людей, а один з членів місії стала жертвою сексуальних домагань», – заявили в представництві.

При цьому французькі дипломати засудили перешкоди роботі місії з боку російсько-окупаційних сил.

«Франція рішуче засуджує будь-які перешкоди правильній роботі місії ОБСЄ, зокрема, навмисні і систематичні залякування на її адресу з боку сепаратистів. Відповідальні повинні бути встановлені і притягнуті до відповідальності за свої дії», – заявили дипломати.

Також у французькому представництві закликали «всі сторони конфлікту, і особливо сепаратистів» забезпечити ОБСЄ безперешкодну роботу в її зоні відповідальності і приєднатися до виконання Мінських угод.

Нагадаємо, 7 травня в ОБСЄ розповіли, що жінка з патруля СММ зазнала сексуальних домагань з боку бойовика, озброєного автоматом (АК-47), який погрожував, що не дозволить патрулю рухатися в східному напрямку з Петровського в Роздольне, поки його вимоги не будуть задоволені.

10 травня о моніторингової місії повідомили, що бойовики застосували «Гради» на території Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: