Савченко написала Макрону листа

Читать на русском
Савченко зазначила, що політика м'якого стримування агресора і принцип невтручання на початку Другої світової війни призвели до катастрофи світового масштабу.
Надія Савченко

Народний депутат України Надія Савченко звернулася до новообраного президента Франції Еммануеля Макрона з проханням посилити санкції для Росії і допомогти зі звільненням українців з російських в'язниць.

Про це йдеться у листі українського парламентаря, оприлюдненому на Facebook-сторінці Надії Савченко, передає «Слово і Діло».

«Хочу привітати весь французький народ зі зробленим вибором і прошу Вас як людину, яка посіла цю високоповажну посаду, зробити все від Вас залежне для міжнародної підтримки і захисту територіальної цілісності України», – зазначила вона.

Вона зазначила, що політика м'якого стримування агресора і принцип невтручання на початку Другої світової війни «призвели до катастрофи світового масштабу».

«Звертаюся до Вас з проханням про збереження і навіть посилення санкцій проти країни-агресора – Російської Федерації, тому що влада цієї країна розуміє лише силу й рішучість, якої Вам і Вашому народу не позичати», – написала Савченко Макрону.

На її думку, посилення міжнародної технічної і військової підтримки України «допоможе країнам Європейського Союзу припинити і, в подальшому, стримувати втручання російської влади у внутрішню і зовнішню політику сусідніх держав».

«Також прошу рішучіших дій французьких політиків щодо звільнення українських заручників з в'язниць Російської Федерації. Я у великому боргу перед суспільством всього світу за моє звільнення, тому роблю все для повернення українців додому живими, оскільки життя людини – це найвища цінність», – додала Савченко.

«Буду дуже вдячна, якщо Ви дасте роз'яснення українському народові і всьому світові щодо кроків майбутньої Адміністрації президента Франції з цих питань», – написала Савченко наступному лідеру французів.

Зазначимо, раніше Савченко заявила, що українська армія, на яку виділяються великі кошти, деградує.

Нагадаємо, Савченко увійшла до складу й очолила партію «Громадянська платформа Надії Савченко».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: