У Росії хочуть заборонити Viber, WhatsApp і Telegram

Читать на русском
Популярні в усьому світі додатки для спілкування Viber, WhatsApp і Telegram знаходяться під загрозою блокування в Російській Федерації.

Популярні в усьому світі додатки для спілкування Viber, WhatsApp і Telegram знаходяться під загрозою блокування в Російській Федерації.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на znaj.ru.

Нещодавно в Росії заблокували месенджери Blackberry, Imo і Line через відмову розробників передавати спецслужбам відомості про персональні дані користувачів і інформацію про їх активність. Раніше в РФ була заблокована і соцмережа Linkedin за відмову переносити в країну персональні дані росіян в рамках «закону Ярової».

Експерти відзначають, що сьогодні під загрозою блокування опинилися і більш популярні месенджери - Viber, WhatsApp і Telegram. Представник Роскомнадзора зазначив, що такі заходи щодо будь-якого мессенджера можуть стати реальністю.

«Так, WhatsApp, Viber і Telegram можуть бути заблоковані хоч завтра, якщо таке рішення буде ухвалено компетентними органами. Чисто технічно тут немає якихось позамежних складнощів: це може бути блокування як просте, так і для особливо хитрих», - сказав він.

Під простим блокуванням розуміється видалення програм месенджера з магазинів додатків Google Play і App Store для російського ринку, блокування їх сайтів і IP-адрес серверів. Таке блокування буде достатнім для більшості користувачів.

Раніше в РФ заборонили називати дітей цифрами, рангами і лайливими словами.

Як повідомлялося, Туреччина заблокувала доступ до Вікіпедії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: