ЗМІ: Росія тимчасово зняла заборону на поставки скрапленого газу в Україну

Читать на русском
Росія тимчасово скасувала заборону на поставки скрапленого газу на український ринок, але не всі оператори ринку підтверджують відновлення відвантажень.

Росія тимчасово скасувала заборону на поставки скрапленого газу на український ринок, але не всі оператори ринку підтверджують відновлення відвантажень.

3 квітня повідомлялося, що на російських митницях припинили оформлення поставок скрапленого газу в Україну. Це пояснювалося обмеженнями, запровадженими Федеральною службою з технічного та експортного контролю РФ.

Як пише галузеве видання OilNews з посиланням на декількох українських трейдерів, Федеральна служба з технічного та експортного контролю РФ тимчасово скасувала цю заборону, передає «Слово і Діло».

«Відкрито тимчасове вікно. Ми відвантажуємо газ за заявками», - сказав оператор однієї прикордонної російської газонаповнювальної станції (ГНС).

Проте, не всі оператори ринку підтверджують відновлення відвантажень.

«Нам відомо про одну машину, яка виїхала з Брянська (ДПС «Газпроменергомережа-Брянськ») на столичний ринок. Свого ресурсу налити на заводі нам поки не вдається», - поділився інформацією крупний імпортер.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв демонтувати незаконно встановлені газові заправкиСказано 15 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Учасники ринку розповіли, що 12 квітня очікують офіційного роз'яснення Федеральної служби щодо процедури отримання дозволів на експорт скраплених газів в Україні.

7 квітня це ж видання повідомило, що російська митниця почала пропускати в Україну цистерни зі зрідженим газом, які були відвантажені з виробництв до 1 квітня.

Нагадаємо, що РФ припинила постачання дизпалива в Україну з початку жовтня 2015 року за рішенням ФСТЕК. Після чого, короткостроково з березня по квітень 2016 р імпорт був відновлений для деяких постачальників. Раніше пояснювалося, що обмеження ФСТЕК спрямовані на т.зв. товари подвійного призначення, які можуть використовуватися для військових цілей. Водночас ЗВГ прямо практично не використовується ВСУ.

Раніше повідомлялося, що в січні-березні 2017 року Україна збільшила транзит природного газу через газотранспортну систему за контрактом з російським Газпромом на 20%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: