Бойовики продовжують провокаційні обстріли українських позицій в АТО

Читать на русском
55 випадків порушення режиму припинення вогню за добу, 1 травня, нарахували українські військові з боку незаконних збройних формувань.

За минулу добу бойовики 55 раз обстріляли позиції українських військових у зоні АТО. Четверо українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Точка неповернення для Донбасу: у війні немає правих і винуватих, є тільки переможеніПолітолог пояснив, яке рішення віддаляє Донбас від України і може наблизити гуманітарну кризу на окупованих територіях.

На маріупольському напрямку, біля Павлополя бойовики стріляли з 120-міліметрових мінометів, гранатометів, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї. Біля Маріїнки бойовики стріляли з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2 і великокаліберних кулеметів. Українські позиції біля Гнутового бойовики обстрілювали з мінометів калібру 82-мм гранатометів, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї. По позиціях біля Красногорівки бойовики використовували 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем і кулемети великих калібрів, а проти позицій у Водяного вони застосували озброєння БМП, протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. По українських позиціях біля Талаківки і Широкиного бойовики стріляли з гранатометів різних систем ворог, а по позиціях біля Новотроїцького –з кулеметів великих калібрів. В районі Павлополя діяли снайпери бойовиків.

На донецькому напрямку, українські позиції біля Луганського обстрілювали з мінометів калібру 120-мм і 82-мм протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї. Біля Авдіївки бойовики використовували міномети калібру 120-мм і 82-мм, озброєння БМП, гранатомети, кулемети великих калібрів і стрілецьку зброю. Українські позиції біля Верхнеторецького бойовики обстріляли з 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів, а по позиціях біля Новгородського, Майорська, Зайцевого і шахти «Бутівка» – з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

На луганському напрямку, українські позиції біля Новозванівки обстрілювали з автоматичних гранатометів і кулеметів великих калібрів. Біля населених пунктів Валуйськое, Кримське, Малинове, станиця Луганська бойовики застосовували автоматичні гранатомети і стрілецьку зброю.

Нагадаємо, 29 березня, Тристороння контактна група в Мінську погодила запровадження в зоні АТО з 1 квітня режиму повного припинення вогню, а також розведення сил і засобів від Станиці Луганської.

З моменту оголошення режиму тиші у зоні АТО бойовики щодня його порушують, в тому числі, активно застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями види озброєнь.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: