В ЄС стурбовані ситуацією з протестами в Македонії

Читать на русском
Високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні і член Єврокомісії з питань політики сусідства і переговорів про розширення союзу Йоханнес Хан засудили триваючі напади  на членів парламенту в столиці Македонії Скоп'є.

Високий представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні і член Єврокомісії з питань політики сусідства і переговорів про розширення союзу Йоханнес Хан засудили триваючі напади на членів парламенту в столиці Македонії Скоп'є.

Про це пише Realist з посиланням на «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Акти насильства в парламенті абсолютно неприйнятні, і ми закликаємо до спокою і стриманості. Міністерство внутрішніх справ і поліція повинні забезпечити безпеку парламенту і його членів», - йдеться в спільній заяві високопоставлених представників ЄС, поширеному в Брюсселі ввечері в четвер.

«Демократія повинна слідувати своїм курсом. Ми позитивно відзначаємо обрання Талата Хафері спікером парламенту, про що повідомлялося», - підкреслили Ф.Могеріні і Й.Хан.

Вони висловили переконання, що політичний діалог в установах - це єдиний шлях вперед, і закликали всі політичні гравці «дотримуватися Конституції країни і діяти в дусі демократичних принципів, порядність і здоровий глузд».

Глава дипломатії ЄС і член Єврокомісії нагадали, що Македонія є країною-кандидатом на вступ до ЄС, і запевнили, що Європейський союз готовий співпрацювати з парламентом в проведенні необхідних реформ для просування країни по її європейському шляху.

Як повідомлялося, парламент Македонії зазнав штурму демонстрантів, які вторглися в будівлю і напали на представників опозиційних сил.

Минулого року на повторних виборах в Македонії перемогла правляча партія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: