Свята скасовуються: в Україні хочуть підвищити ціни на алкоголь

Читать на русском
28 квітня в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі прийняли рішення підняти ціни на деякі алкогольні напої.
Кабмін підвищив ціна на алкоголь

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує підвищити мінімальні ціни на алкоголь.

Про це повідомляє прес-служба міністерства, пише «Слово і Діло».

28 квітня було оприлюднено проект постанови Кабінету міністрів, який встановлює нові мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на деякі з алкогольних напоїв.

Як зазначається, розмір мінімальних цін на алкоголь, який діє сьогодні, введений в листопаді 2016 року. У той же час, в 2017 році зросли ставки акцизного податку на більшість алкогольних напоїв (горілки, лікеро-горілчані вироби, коньяк, вина і т.д.).

«В результаті в Мінекономіки надійшли численні звернення учасників ринку, відзначали, що діючі мінімальні ціни не покривають їх операційні витрати», - повідомляє прес-служба.

«В результаті, на думку асоціацій виробників алкогольної продукції, послаблюється конкуренція з боку легальних виробників і збільшується частка неякісних виробників», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, з метою захисту споживачів від контрафактної і сурогатної продукції і зменшення частки тіньової економіки Мінекономіки пропонує підвищити мінімальні ціни на алкоголь.

Зокрема, роздрібні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби збільшити на 7,64-11,3%; віскі, ром і джин - на 3,5-4,6%; коньяк (бренді) - на 3,4-6,1%; вина з додаванням спирту, ігристе і вермути - на 1,7-1,8%.

Нагадаємо, що понад 1,7 млн жителів України потребують психіатричної та наркологічної допомоги. Про це повідомили у МОЗ.

А рішення Київради про заборону продажу алкоголю в нічний час Господарським судом Києва скасовано не було.

Як повідомлялося раніше, в Україні знизилося виробництво міцних спиртних напоїв, зокрема, виробництво горілки в лютому в порівнянні з аналогічним місяцем 2016 року, зменшилося на 27,6 відсотків - до 2 мільйонів 28 тисяч декалітрів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: