КМДА: рішення про заборону алкоголю вночі – чинне

Читать на русском
Рішення Київради про заборону продажу алкоголю в нічний час Господарським судом Києва скасовано не було.

Рішення Київради про заборону продажу алкоголю в нічний час Господарським судом Києва скасовано не було.

Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, коментуючи інформацію про те, що Господарський суд Києва нібито скасував рішення Київради про обмеження реалізації алкоголю з 23:00 до 10:00, повідомляє прес-служба Адміністрації, пише «Слово і Діло».

«Насправді це чергова маніпуляція горе-бізнесменів. Цим рішенням суду зобов'язали Київську міську раду припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом скасування рішення від 22.09.2016 №19 / 1023 «Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в стаціонарних об'єктах торгівлі в м. Києві». Раніше Київрада це зобов'язало зробити і Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України. Але станом на даний час рішення Київради про обмеження реалізації алкоголю з 23:00 до 10:00 чинне», - пояснив Бондаренко.

Він звернув увагу на кілька фактів.

Рішення Київради від 22.09.2016 №19/1023 «Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в стаціонарних об'єктах торгівлі в м. Києві» підтримано всіма без винятку депутатськими фракціями, 86 голосів «за» - це реакція на звернення виборців.

Кличко розповів, що дасть Києву заборона продажу алкоголю вночіМєр Києва Кличко підкреслив, що обмеження продажу алкоголю у нічний час – це світова практика.

Крім того, важливим моментом є відповідальність бізнесу. Незважаючи на те, що юридична відповідальність відсутня, існує відповідальність соціальна. І соціально відповідальний бізнес сьогодні виконує це рішення, яке передбачає не реалізовувати алкоголь з 23:00 до 10: 00. «Місто безмежно вдячне цим свідомим і відповідальним підприємцям», - відзначили в прес-службі.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва ухвалив рішення, яким зобов'язав Київраду скасувати заборону на продаж спиртних напоїв у нічний час. У Київській міській державній адміністрації розповіли, що Київрада оскаржить це рішення суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: