Рейтинг кандидатів на посаду суддів нового Верховного Суду оголосять на початку літа

Читать на русском
У Вищій кваліфікаційній комісії суддів України назвали приблизну дату оголошення рейтингів кандидатів у судді ВС.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України планує на початку червня, з 1 по 7 червня, оголосить рейтинг кандидатів на посаду суддів нового Верховного Суду, які пройшли всі етапи конкурсу.

Про це на прес-конференції заявив глава ВККСУ Сергій Козьяков, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У період з 1 по 7 червня ми розраховуємо оголосити рейтинг. Документи щодо цих кандидатів ми відразу передамо до Вищої ради правосуддя, яка ухвалить стосовно них рішення і передасть його Президенту України», – сказав він.

Глава ВККСУ уточнив, що рейтингові бали будуть виставлятися кандидатам після проведення всіх співбесід. 12 кандидатам комісія відмовила і вважає, що ці кандидати не змогли підтвердити здатність здійснювати правосуддя. З цих 12 кандидатів дев'ять суддів, два адвокати і один науковець. Таке рішення означає, що колегія ВККСУ погодилася з негативним висновком кандидатури, яке виніс Громадська рада доброчесності.

Ще по 30 кандидатам колегія ВККСУ ухвалила рішення оголосити перерву і розглянути їх кандидатури повним складом комісії на пленарному засіданні. За словами Козьякова, це означає, що по цих кандидатах ОСД надав негативний висновок, при цьому колегія ВККСУ вважає за необхідне перевірити і уточнити викладені в цьому висновку факти.

Щодо ще 56 кандидатів у колегії комісії не виникло питань.

Нагадаємо, «Слово і Діло» склало інфографіку щодо того, як в українських судах засуджують хабарників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: