У МінТОТ прокоментували відключення ОРЛО від електроенергії

Читать на русском
У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і ВПО прокоментували відключення окупованій Луганській області від електрики.

Через борги за комунальні послуги і захоплення низки українських підприємств, які працювали на окупованій території Луганської області було прийнято рішення про призупинення поставок електроенергії в ОРЛО.

Про це йдеться в заяві Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, повідомляє «Слово і Діло».

«У березні 2017 року на території ОРЛО було захоплено підприємства, які є найбільшими споживачами електроенергії, і які працювали за законодавством України. Внаслідок захоплення правовідносини з такими підприємствами стали неможливими, в тому числі і з постачання їм електроенергії, оскільки їхня діяльність вийшла за межі правового поля України», – йдеться в повідомленні.

Також, за інформацією МінТОТ, 24 квітня озброєні люди захопили електричну підстанцію «Михайлівка» на непідконтрольною території і змусили працівників відключити дві лінії від Щастинської ТЕС на підстанціях «Ювілейна» і «Лисичанська», розташованих на підконтрольній території.

«Слід зазначити, що оскільки споживачі з непідконтрольної території перестали здійснювати розрахунки за електроенергію, виникли значні борги за її постачання. В таких умовах Україна була змушена зупинити постачання електроенергії в окремі райони Луганської області, про що попереджала заздалегідь, надаючи можливість здійснити відповідні підготовчі заходи», – додали у відомстві.

Нагадаємо, заступник голови МінТОТ Георгій Тука прокоментував відключення окупованій Луганській область від електрики.

Раніше Україна відключила ОРЛО від електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: