Тука озвучив заборгованість Донбасу за світло

Читать на русском
Борг за електрику «Луганського енергетичного об'єднання» перед ДП «Енергоринок» становить 5,2 млрд грн, а в Донецькій області - 5,8 млрд грн.

Борг за електрику «Луганського енергетичного об'єднання» перед ДП «Енергоринок» становить 5,2 млрд грн, а в Донецькій області - 5,8 млрд грн.

Про це в прямому ефірі програми «Свобода слова» на ICTV заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України Георгій Тука, повідомляє «Слово і Діло».

«Заборгованість «Луганського енергетичного об'єднання» перед енергоринком становить 5,2 млрд грн. Цей борг розподілений умовно між контрольованою і неконтрольованою територією - приблизне співвідношення 50/50», - сказав він.

Тука повідомив, що за останній період підприємства, які споживають електроенергію на контрольованій території, розраховуються 100-відсотково, зате підприємства, які споживають електроенергію на неконтрольованої території, «продовжують розраховуватися на 0%».

«Ситуація в Донецькій області виглядає наступним чином: заборгованість перед «Енергоринком» складає 5,8 млрд грн, з них лише трохи менше 0,5 млрд грн - це борги неконтрольованої території. Майже 5,4 млрд грн - це борги підприємств і споживачів, які розташовані на контрольованій території», - повідомив заступник міністра.

Тука нагадав, що після того, як бойовики «віджали» Українські підприємства, будь-які розрахунки за спожиту електроенергію на непідконтрольних територіях припинилися.

Як повідомлялося, 24 квітня ввечері Луганськ залишився без електропостачання. ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» повідомляло, що з 25 квітня, згідно з рішенням Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та ДП «Енергоринок», припинить поставки електроенергії в неконтрольовану Києвом частину Луганської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: