Соболєв: НАЗК ще й досі не перевірило жодної е-декларації

Читать на русском
За повідомленням нардепа Єгора Соболєва, НАЗК досі не закінчило перевірку жодної е-декларації.
Єгор Соболєв

За повідомленням народного депутата, голови антикорупційного комітету ВР Єгора Соболєва, НАЗК ще й досі не розпочало перевірку е-декларацій топ-чиновників.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на коментар нардепа Єгора Соболєва журналістам після засідання комітету за участю керівництва НАЗК.

У відповідь на питання, скільки декларацій перевірили в НАЗК, Соболєв сказав: «Нуль. Вони почали перевіряти декларації 24 топ-чиновників. На даний момент не завершили перевірку жодної, нуль декларацій перевірили, вони самі це підтвердили».

Корчак проти Гройсмана. Театр кількох акторівЖурналістка Ольга Василевська-Смаглюк розповіла, хто з українських чиновників бажає розвалити новий антикорупційний орган НАЗК і чому.

Відзначимо, в ході засідання комітету заступник голови НАЗК Руслан Радецький говорив, що зараз перевіряють 24 електронні декларації топ-чиновників, результати таких перевірок очікуються 23 квітня.

Нагадаємо, що сьогодні голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак запропонувала створити службу розпорядника Державного реєстру електронних декларацій.

А з 14 квітня з системи електронного декларування почали зникати, крім прокурорів і військових прокурорів, е-декларації й інших чиновників.

Також, 23 березня 2017 року Соболєв пообіцяв, що, як голова комітету, не підпише закон про внесення зміни до Закону України «Про запобігання корупції» №6172, однак, народний обранець так і не зміг дотриматися свого слова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: