Європарламент подовжив співпрацю з Верховною Радою

Читать на русском
У Європейському парламенті заявили про продовження співпраці з українським законодавчим органом.

Європейський парламент подовжив до 2019 року співпрацю з Верховною Радою в рамках меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво.

Про це на спільному брифінгу зі спікером парламенту Андрієм Парубієм і координатором програми Європарламенту щодо підвищення інституційної спроможності Верховної Ради Петом Коксом заявив голова комітету ЄП у закордонних справах Елмар Брок, повідомляє «Слово і Діло».

«Європейський парламент підтримав подовження співпраці з українським парламентом на весь термін Європейського парламенту до 2019 року. І хочу передати вам цей меморандум», – сказав Брок.

Він зазначив, що дискусія на зустрічі в форматі «Діалогу Жана Моне» показала, наскільки складно змінювати усталені, традиційні відносини в парламенті між більшістю і опозицією, а так само міняти відносини між парламентом і урядом.

«Важливо пам'ятати, що опозиція – це уряд завтрашнього дня. Але ті, хто при владі сьогодні, напевно, виявляться в опозиції завтра. Таким чином, обидві частини парламенту зацікавлені в його реформі», – сказав Брок.

Нагадаємо, 26 квітня 2016 року Андрій Парубій пообіцяв, що на наступному пленарному тижні депутати розглянуть питання про реформування роботи Верховної Ради. Однак, дане питання залишилося без розгляду.

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слово і Діло», Парубій дав 83 обіцянки, з них 35 виконав, а 32 – провалив. Рівень його відповідальності – 42%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: