Україна запустить потяг для транспортування сільгосппродукції на Близький Схід

Читать на русском
У Міністерстві інфраструктури України розповіли про новий тестовий потяг, який транспортуватиме продукцію в країни Близького Сходу.

Україна та Іран домовилися про запуск тестового потяга з метою транспортування сільськогосподарської продукції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури.

«Це дуже перспективний напрямок співпраці для обох країн. Україна повинна розробляти нові міжнародні транспортні коридори для того, щоб стати надійним транзитним мостом між країнами Європи, Азії і Сходу», – сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян після зустрічі з делегацією Ісламської Республіки Іран.

За його словами, тестовий потяг може бути запущений влітку 2017 року. Омелян також закликав іранську сторону розглянути можливість транспортування нафти в Україну, а також перспективи будівництва нафтопереробного заводу на території України.

«Сторони також обговорили співпрацю в області морського і автомобільного транспорту, окремо зупинилися на питаннях посилення взаємодії в авіаційній сфері», – наголошується в повідомленні.

Слід зазначити, що згідно з моніторингом «Слово і Діло», Омелян загалом дав 24 обіцянки, з яких 3 виконав, а 8 – провалив. Рівень його відповідальності – 12%.

Нагадаємо, українські аграрії наростили експорт до Китаю у 12 разів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: