Тіллерсон: США переглянуть скасування санкцій проти Ірану

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп неодноразово називав угоду з Іраном «однією з найгірших, які тільки було підписано», проте довгий час уникав відповідей на питання, коли цю угоду переглянуть і чи переглянуть взагалі.
Рекс Тіллерсон

Держсекретар США Рекс Тіллерсон повідомив про плани переглянути скасування санкцій проти Ірану, яке передбачалося підписаною минулого року ядерною угодою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

У листі до спікера Палати представників Полу Райану глава зовнішньополітичного відомства повідомив про доручення президента Дональда Трампа низці урядових структур дослідити, чи є скасування угоди необхідним з точки зору американських національних інтересів.

«Іран залишається головною державою-спонсором тероризму», — зазначив Тіллерсон.

Трамп неодноразово називав угоду з Іраном «однією з найгірших, які тільки було підписано», проте довгий час уникав відповідей на питання, коли цю угоду переглянуть і чи переглянуть взагалі.

Нагадаємо, ядерну угоду з Іраном було підписано в липні 2015 року за участю шести великих держав — США, Росії, Китаю, Великобританії, Франції та Німеччини. Документ передбачає скасування міжнародних санкцій проти Ірану в обмін на значні обмеження ядерної програми цієї країни.

У апрелде Євросоюз на рік продовжив обмежувальні заходи проти Ірану, введені у відповідь на порушення прав людини.

У спільному командному центрі, створеному силами Росії, Ірану і союзних збройних формувань, які підтримують президента Сирії Башара Асада, заявили, що відтепер вони будуть реагувати на будь-яку нову агресію, а також підвищать рівень підтримки свого союзника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: