Трамп привітав Ердогана з перемогою на референдумі

Читать на русском
Президент Туреччини отримав привітання з перемогою на конституційному референдумі від президента США.
Ердоган і Трамп

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган отримав привітання з перемогою на конституційному референдумі від американського колеги Дональда Трампа, пише турецьке інформаційного агентство Anadolu.

Про пише «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«Трамп привітав по телефону президента Ердогана з перемогою на недільному референдумі», - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті.

Референдум: Анкара змінює закони Ататюрка. Ердоган проти «Батька нації»Експерт-міжнародник оцінив ситуацію з проведенням референдуму в Туреччині щодо поправок до конституції, після прийняття яких країна стане президентською республікою.

Раніше повідомлялося, що за підсумками підрахунку 99,97% бюлетенів за внесення змін до конституції Туреччини висловилися 51,41% (25 млн 156 тис. 860), хто проголосував, проти - 48,59% (23 млн 777 тис. 14). Явка на референдумі склала 86%. При цьому жителі трьох найбільших міст Туреччини - Стамбулу, Анкари і Ізміра - голосували проти поправок.

Нагадаємо, що після оголошених результатів конституційного референдуму Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що має намір повернути в Туреччину смертну кару.

Референдум про зміни в Конституції Туреччини не відповідав стандартам Ради Європи, і пройшов в умовах обмеження свобод людини через надзвичайний стан. Про це йдеться в звіті спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі та Ради Європи, оприлюдненому на сайті ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: