Дочекалися. Новий термінал одеського аеропорту зустрів перших пасажирів

Читать на русском
Новий термінал Міжнародного аеропорту «Одеса» після піврічної затримки нарешті був відкритий і зустрів перших пасажирів.

Новий термінал Міжнародного аеропорту «Одеса» після піврічної затримки нарешті був відкритий і зустрів перших пасажирів.

Як повідомляє прес-служба аеропорту, відкриття довгоочікуваного терміналу відбулося 15 квітня пише «Слово і Діло».

Найближчим часом там будуть приймати і обслуговувати пасажирів тільки внутрішніх рейсів авіакомпаній, що виконують польоти за маршрутами Бориспіль - Одеса і Жуляни - Одеса. Чартерні і міжнародні регулярні рейси переведуть в нову будівлю пізніше.

Новий термінал Міжнародного аеропорту «Одеса» чотириповерховий. Його загальна площа 29 тис. кв. м дозволить збільшити поточну площу аеропорту, яка зараз становить 8 тис. кв. м, в 3,5 рази.

Площа залів вильоту забезпечить розміщення пасажирів 12 рейсів одночасно. Термінал має чотири телетрапи. Будівництво терміналу також включає будівництво перону на чотири повітряні судна типу Boeing-737 і Boeing-767-200.

Після завершення будівництва нового терміналу аеропорту місто отримає об'єкт інфраструктури, здатний обслужити 3 млн пасажирів на рік.

Як повідомлялося, влада Закарпатської області планує запропонувати угорському лоукосту Wizz Air взяти в оренду аеропорт Ужгород. Також українська авіакомпанія Дніпроавіа з 27 червня почне польоти за маршрутом Київ-Любляна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: