У Києві відкрили «Дім вільної Росії»

Читать на русском
Вчора, 13 квітня, у Києві презентували альтернативне посольство російського громадянського суспільства в Україні Дім Вільної Росії.

У Києві презентували альтернативне посольство російського громадянського суспільства в Україні «Дім Вільної Росії».

Про це йдеться на сайті проекту, передає «Слово і Діло».

Таке «посольство» є відкритою платформою для діалогу і досліджень про Росії.

Проект був створений для емігрантів і біженців з Росії в Україну, російської діаспори в Україні та Східній Європі.

У Росії хочуть заборонити поліцейським виїжджати за кордонУ Держдумі РФ рекомендували прийняти в першому читанні законопроект передбачає заборону співробітникам МВС на виїзд за кордон на час служби.

В Громадську раду альтернативного посольства увійшли представники низки українських громадських організацій і російської діаспори а також журналісти, в тому числі: тележурналіст Євген Кисельов; політолог, політичний біженець Михайло Сава; керівник КримЅОЅ Таміла Ташева; журналіст Hromadske.ua Катерина Сергацкова; політичний аналітик Андрій Круглашов, керівник Міжнародної Гельсінської Асоціації Данило Мещеряков, а також головний редактор The Odessa Review Владислав Давидзон.

До «посольства» також увійдуть гуманітарний інфо-проект EmigRussia.org, а також проект «Свободи Слова», який допомагає відправляти листи політв'язням до Росії.

Зазначається, що «Дім Вільної Росії» працює за сприяння European Endowment for Democracy, а також Фонду Бориса Нємцова за Свободу.

Нагадаємо, раніше в Києві заблокували будівлю Росспівробітництва.

Зазначимо, що Росія відмовилася від участі в «Євробаченні-2017».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: