Молдова не поспішає вступати до НАТО – прем'єр

Читать на русском
Республіка Молдова не прагне стати членом Північноатлантичного альянсу НАТО ні в короткостроковій, ні в довгостроковій перспективі.

Республіка Молдова не прагне стати членом Північноатлантичного альянсу НАТО ні в короткостроковій, ні в довгостроковій перспективі.

Про це заявив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп в інтерв'ю інформаційному порталу «Трибуна», пише «Слово і Діло».

«Що стосується взаємин Молдови і НАТО, хочу підкреслити, що ми підтримуємо тісну і плідну співпрацю з Північноатлантичним альянсом. Однак не ставимо перед собою завдання вступити в Альянс ні в короткостроковій, ні в довгостроковій перспективі», - підкреслив прем'єр.

Торкнувшись взаємин з Євросоюзом, Філіп зазначив, що кінцевою метою європейської інтеграції є приєднання Молдови до ЄС, коли будуть створені для цього всі умови, як усередині Молдови, так і в самому Євросоюзі.   Глава молдавського уряду звернув особливу увагу також на те, що співпраця Молдови з Організацією за демократію та економічне співробітництво ГУАМ направлена на поглиблення регіонального економічного співробітництва та посилення безпеки в регіоні.

Як повідомлялося, Додон вигадав референдум для розширення своїх же повноважень. Також Молдова рекомендувала своїм чиновникам не їздити в Росію. Однак Додон назвав рекомендації уряду «ненормальними».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: