Депутати вимагають від Гройсмана ввести мита на міндобрива з РФ

Читать на русском
Нардепи Рудик і Петренко з БПП зажадали від Гройсмана ввести мита на мінеральні добрива з РФ.
Сергій Рудик

Народні депутати Сергій Рудик та Олег Петренко з фракції БПП направили на ім'я прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та віце-прем'єра Степана Кубіва депутатський запит про захист вітчизняного ринку мінеральних добрив від монополії виробниками з РФ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Ми звернулися до Володимира Гройсмана, щоб він негайно ініціював перегляд рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, якими було зупинено введення загороджувальних мит для російських добрив. Щоб це рішення було скасовано вже до 1 липня. А мита, як і передбачалося, були введені для російської продукції терміном на 5 років», - розповів депутат.

Сергій РудикНародний депутат України
Рудик планує залучити кошти на ремонт ФАПу в с. ЮрчихаСказано 8 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Сергій Рудик звернув увагу, що за три роки війни Україна купила у РФ мінеральні добрива на 550 млн дол. При цьому російські підприємства, багато з яких пов'язані з воєнною промисловістю, мають можливість демпінгувати на українському ринку, заробляючи по 100 дол. на тонні експортованих в Україну добрив і робить нерентабельною роботу українських підприємств. З грудня Україна намагалася ввести загороджувальні мита, однак це рішення було заблоковано. Таким чином, весняно-польові роботи нинішнього року проходили майже повністю на російських добривах.

«Це взагалі ідіотизм! Ми говоримо, що не беремо російський газ. І це питання вирішене. Але за кадром залишається кілька галузей, які дуже важливі для України. І в яких ми по суті закуповуємо той же «російський газ» у вигляді кінцевої продукції», - заявив він.

В той же час, зупинка українських підприємств негативно впливає на соціально-економічну ситуацію в цілих регіонах. Так, від зупинок черкаського «Азоту» безпосередньо страждають мешканці кількох районів Черкаської області.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає за необхідне збільшити видатки України на оборону з 130 до 260 мільярдів гривень.

Також, нагадаємо, що Гройсман до кінця 2017 року планує провести п'ять масштабних реформ.

Зазначимо, що 10 квітня 2017 року народний депутат України Олег Петренко повідомив, що «НАЦКОРПУС» по всій Україні буде продовжувати безстрокові акції протесту проти російських банків, однією із вимог є позбавлення ліцензії "Сбербанку" . Будемо спостерігати, чи вдасться нардепу виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: