НАБУ відкрило кримінальне провадження проти судді у справі Насірова

Читать на русском
Суддя Шереметьєва фактично заблокувала обрання запобіжного заходу підозрюваному очільнику ГФС.

Національне антикорупційне бюро України після звернень народних депутатів відкрило кримінальне провадження проти голови Солом'янського райсуду Києва Людмили Шереметьєвої.

Про це повідомляє «Українська правда», передає «Слово і Діло».

Насіров та інші: як розвиватиметься сюжет національного корупційного серіалу?Роман Насіров, за якого внесли рекордну заставу у 100 мільйонів гривень, став мало не символом безпорадної ситуації в антикорупційному спротиві системи. Чи вдасться зберегти бодай паростки здобутків у боротьбі із корупцією?

Згідно з повідомленням, суддю звинувачують у тому, що вона самоусунулася від виконання своїх обов'язків у справі очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова і розпустила суд.

У НАБУ уточнили, що у Єдиний реєстр досудових рішень внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України, та розпочато кримінальне провадження.

Нагадаємо, у скарзі нардепів до НАБУ говорилося, що голова суду Шереметьєва не виконала свої посадові обов'язки – не призначила чергового суддю для розгляду клопотання захисту Насірова про відвід судді Бобровника Олександра, який вів засідання щодо обрання запобіжного заходу усуненому очільнику ГФС Насірову.

Нагадаємо, після вручення Насірову повідомлення про підозру лікарі діагностували у нього інфаркт міокарда. Зараз Насиров вийшов під заставу на 60 днів за 100 млн грн.

Крім того, адвокат Насірова заявляв, що його підзахисний переніс операцію. За його словами, хвороба у Романа Насірова була і раніше, і вона не пов'язана з кримінальним переслідуванням.

Пізніше чиновник спростував слова медиків Феофанії про те, що у нього був інфаркт. За його словами, це у нього був інфаркт, а гіпертонічний криз та передінфарктний стан.

Нагадаємо, 17 березня Насірова допитували в НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: