Рада провалила голосування по представниках в комісії з вибору членів НКРЕКП

Читать на русском
Верховна Рада не змогла обрати представників до складу комісії з вибору членів Національної комісії з держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг: кандидатура Юрія Шульги на повторному голосуванні не набрала достатньо голосів.

Верховна Рада не змогла обрати представників до складу комісії з вибору членів Національної комісії з держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг: кандидатура Юрія Шульги на повторному голосуванні не набрала достатньо голосів.

Кандидатура Юрія Шульги спочатку отримала схвалення депутатів, отримавши 229 голосів, однак через скарги на «кнопкодавство» питання було поставлено на повторне голосування, яке провалилося з 221 голосом з необхідних 226.

Також не набрала достатньої кількості голосів кандидатура Костянтина Запайщикова, запропонована «Народним фронтом»: за нього проголосували 214 депутатів.

Шульга був запропонований комітетом ВР з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, Запайщикова запропонував комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Конкурсна комісія з вибору членів НКРЕКП повинна складатися з 5 осіб – 2 від президента, 1 від Кабінету міністрів і 2 від Верховної Ради.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко затвердив порядок ротації членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: