Робота київського метро під загрозою, ресурсів залишилося на місяць – КМДА

Читать на русском
З 16 березня рахунки КП Київський метрополітен арештовані. У КМДА стурбовані, що це призведе до зупинки роботи підземки.

Заблокованих за рішенням суду рахунків Київського метрополітену ресурсів підземки вистачить лише на місяць.

Про це вчора заявив директор департаменту транспорту КМДА Сергій Майзель, передає «Слово і Діло».

Проїзд у київському метро не подорожчаєНачальник київського метро запевнив, що мова про підвищення тарифів на проїзд у метрополітені зараз взагалі не йде.

«Метро працює за рахунок накопичених ресурсів. За таких умов підземка може пропрацювати не більше місяця. Працівникам потрібно виплачувати зарплату, а рухомий склад не може виїхати на лінію без планового огляду, який вимагає витрат. Мер і департамент транспорту роблять все для того, щоб не допустити реалізацію песимістичних варіантів розвитку ситуації», — сказав Майзель.

«Метрополітен, звичайно ж, не зупиниться. Але у нас арештовані рахунки по справі з лізинговою компанією, яка вимагає виплатити їм компенсацію у 2 млрд грн за тендерами 2009 року. Ситуація складна. Ми не можемо купувати запчастини для проведення капремонтів, виплачувати зарплату. Розраховуємо тільки на підтримку мера і Київради. Ми подали касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду і чекаємо засідання, але воно поки не призначено. Будемо робити все, щоб метро працювало в нормальному режимі», — повідомили у столичній підземці.

Раніше повідомлялося, що на Великдень метро змінить графік роботи.

Нагадаємо, Кличко планує закупити для Києва 100 автобусів у 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: