У Німеччині відхрестилися від діагнозу Насірову

Читать на русском
Лікарі німецької клініки ніколи не ставили діагноз про стан здоров'я відстороненого голови ДФС Романа Насірова.

Лікарі німецької клініки ніколи не ставили діагноз про стан здоров'я відстороненого голови ДФС Романа Насірова.

Про це Deutsche Welle повідомили в прес-службі клініки, інформує «Слово і Діло».

Таким чином медики спростували заяву Державного управління справами про те, що лікарі Університетського кардіологічного центру Фрайбурга нібито підтвердили правильність діагнозу Насірова.

«За результатами дослідження на основі методичних рекомендацій Європейського товариства кардіологів і згідно німецької DRG-системі - обраний лікувальний підхід заперечень не викликає, діагноз медиками Клінічної лікарні «Феофанія» Державного управління справами встановлено правильно», - йдеться в прес-релізі на сайті ДУС.

Однак виявилося, що ніякого діагнозу відстороненому голові ДФС в клініці Фрайбурга взагалі не ставили.

З'ясувалося, що лікарі «Феофанії» вислали до Німеччини анонімізувати інформацію з історії хвороби одного з пацієнтів і попросили підтвердити обґрунтованість обраного методу лікування. «Чи справді йдеться в документах з історії хвороби про дані Романа Насірова, ми не знаємо», - повідомили в Фрайбурзькій клініці.

Водночас у «Феофанії» відмовилися коментувати обставини співпраці з німецькими лікарями, посилаючись на зайнятість фахівців, які відповідають за цю справу.

Як відомо, 2 березня в лікарні «Феофанія», яка підпорядкована Державному управлінню справами, Насірову поставили діагноз «інфаркт міокарда».

Серцевий напад у Насірова нібито стався в той момент, коли його прийшли арештовувати детективи Національного антикорупційного бюро за підозрою в мільярдних зловживаннях. Важкий стан пацієнта повинен був перешкодити його арешту.

Зрештою, підозрюваний таки постав перед судом для обрання запобіжного заходу, а комісія Міністерства охорони здоров'я декількома тижнями пізніше спростувала поставлений в «Феофанії» діагноз. Комісія була скликана за ініціативою НАБУ.

Нагадаємо, Роман Насіров підозрюється в нанесенні збитку в 2 мільярди гривень. 16 березня дружина і тесть Насірова внесли заставу за нього в розмірі 100 мільйонів гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: