У Києві СБУ затримала торговців людськими органами

Читать на русском
СБУ викрила злочинне угруповання, яке підозрюється в організації каналу торгівлі внутрішніми людськими органами в Києві.

СБУ викрила злочинне угруповання, яке підозрюється в організації каналу торгівлі внутрішніми людськими органами в Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ, передає «Слово і Діло».

«Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури затримали в Києві учасників транснаціонального угрупування, яке спеціалізувалося на торгівлі внутрішніми органами людей», - сказано в ньому.

Правоохоронці встановили, що підозрювані з України та кількох інших країн підшукували малозабезпечених громадян і пропонували їм продати нирку.   Для прикриття нелегального бізнесу організатори створили комерційну структуру, яка нібито надавала послуги лікувального туризму.

«Донорам» ділки платили від 13 до 15 доларів, самі отримували від 80 до 100 тис. доларів за клієнта», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що після отримання згоди донорів зловмисники переправляли їх за кордон для проведення хірургічних операції.

За інформацією спецслужби, щомісяця за кордон на операції виїжджали 4-5 українців.

Відкрито кримінальне провадження за за ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу.

На цей момент затримані 6 учасників угруповання.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що розкриття злочинів в 2016 році склало менше 30%.

Також раніше повідомлялося, що співробітники Держприкордонслужби України спільно з працівниками поліції викрили канал торгівлі людьми з України в Німеччину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: